1 1 1 1 1 Rating 4.11 (18 Votes)

Statia centrala sector 2

 

 

Statia Centrala

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (S.A.B.IF.) este o unitate sanitara cu un caracter de unicitate nu numai la nivelul municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov dar chiar si la nivelul intregii tari. Este o unitate medicala strategica cu personalitate juridica, având ca specific lucrul in regim de asteptare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. S.A.B.IF. este in subordinea Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov. Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov asigura asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca atât la locul solicitarii cât si pe durata transportului pacientilor (bolnavilor, accidentatilor, gravidelor) catre spital. Pe lânga aceasta S.A.B.IF. asigura atât asistenta medicala ambulatorie la locul solicitarii precum si transporturi nemedicalizate.Transportul medicamentelor, produselor biologice (sânge si organe) si al personalului medico-sanitar se face in program continuu, asigurându-se necesarul de asistenta medicala de urgenta pe intreg teritoriul Municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, iar daca este cazul si in afara acestuia, 24 de ore din 24 .
S.A.B.IF. raspunde solicitarilor telefonice venite atât din partea populatiei cât si a altor unitati medicale, la 1000 de solicitari in medie pe 24 de ore.
Fiind principalul segment al asistentei medicale si transportului pentru urgentele majore in etapa prespital, S.A.B.IF. este implicata si in asistenta medicala preventiva a marilor aglomerari umane cum ar fi activitatile sportive, culturale, social politice, greva foamei, asigurând asistenta medicala si transportul pentru urgentele individuale, colective si de masa in cazul catastrofelor.
Pe lânga asistenta medicala de urgenta si asistenta medicala de urgenta in caz de dezastre, S.A.B.IF. efectueaza si alte activitati cum ar fi asistenta medicala la domiciliu pentru urgentele de gradul 2, eliberarea de certificate constatatoare de deces in zilele de sâmbata, duminica si sarbatori legale, acordând de asemenea asistenta medicala si transportul la spital pentru cazurile sociale, in lipsa unui sistem de asistenta sociala.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov functioneaza in colaborare cu Pompierii, Politia sau Unitati ale MApN pe baza unor protocoale incheiate intre Ministerul Sanatatii si acestia.
Pentru a asigura o mai buna rezolvare a solicitarilor, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov are organizate substatii de ambulanta in sectoarele 1, 3, 4, 5 si 6 pe raza municipiului Bucuresti, si substatii in localitatile: Bragadiru, Branesti, Buftea, Chiajna, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti,Saftica, Snagov, Vidra, Voluntari, pe raza judetului Ilfov sediul central fiind si substatie de sector pentru sectorul 2.
Substatiile de sector sunt conduse de medici coordonatori de substatii si sunt subordonate administrativ sediului central care este situat in strada Mihai Eminescu, nr. 226, sectorul 2.

Celelalte substatii sunt situate la urmatoarele adrese :

Sustatia sector 1 – str. Pajurei nr.15A

Substatia sector 3 – aleea Lunca Bradului nr.1A

Substatia sector 4 – aleea Iuliu Hateganu nr.1

Substatia sector 5 – str. Leresti nr. 22

Substatia sector 6 – bd. Uverturii nr.81

Sustatia Bragadiru - sos. Alexandriei nr. 478 Bragadiru, Ilfov

Substatia Branesti  - sos. I.C. Bratianu nr. 69 Branesti, Ilfov

Substatia Buftea - str. Studioului nr. 5 Buftea, Ilfov

 Substatia Chiajna - str. Ion Luca Caragiale nr.125, sat Dudu, Chiajna, Ilfov

Substatia Chitila - sos. Banatului nr. 70 Chitila, Ilfov

Substatia Magurele - platforma Magurele nr. 1 Magurele, Ilfov

Substatia Otopeni - str. 23 August nr.10 Otopeni, Ilfov

Substatia Pantelimon – Str.Tudor Vladimirescu nr.33, Pantelimon

Substatia Popesti - str. Dispensarului nr. 1 Popesti – Leordeni, Ilfov

Substatia Saftica - sos.Bucurestilor nr. 2A, sat Saftica, Balotesti, Ilfov

Substatia Snagov - sos. Snagov nr.107 Snagov, Ilfov

Substatia Vidra - sos. Principala nr.201 sat Cretesti, Vidra, Ilfov

Substatia Voluntari - sos. Afumati nr. 94-96 Voluntari, Ilfov

Dispecerizarea si coordonarea intregului personal operativ in teren se face din Statia Centrala, S.A.B.IF. rezolvând toate solicitarile adresate de populatia din Bucuresti si judetul Ilfov la numarul unic de urgenta 112, asistata de calculator prin intermediul aplicatiei computerizate DISPEC, perfectionata si adaptata continuu pe parcursul a 9 ani, pentru a face fata specificului de functionare al S.A.B.IF., pornind de la planificarea anticipata a personalului, optimizarea rezolvarii cazurilor cu echipajele corespunzatoare, pâna la obtinerea diverselor situatii statistice cerute de Ministerul Sanatatii sau de modul de functionare al decontarii activitatii S.A.B.IF.cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Functiile principale ale Sistemului Informatic sunt:
stabilire diagnostic prezumtiv , furnizare de sfaturi de prim ajutor, preluare date de identificare pacient, semnalare solicitari duble sau triple;
dispecerizarea solicitarilor in functie de :
- momentul inregistrarii
- tipul ambulantei si distanta de parcurs
- grad de urgenta, cu mentinerea unui echilibru optim intre competenta si distanta
stabilirea necesarului si structurii resurselor pe baza statisticilor medicale si de activitate (pe tura, zilnice, saptamânale, lunare, anuale)

184 de ambulante din care 22 sunt tip „C” , 86 sunt tip „B”,31 sunt tip „AMD” si 43 de tip „A”,având echipajul format in functie de specificul activitatii de asistenta medicala, din 1, 2 sau 3 persoane cuprinzând: doctori, asistenti medicali si ambulantieri, sunt trimise in teritoriu pentru a rezolva cele 966 solicitari in medie pe 24 de ore, numar ce creste cu 30-40 % in caz de epidemie sau pandemie.

Statistic structura solicitarilor cuprinde:

65 % urgente majore; 

20 % urgente de gradul 2;

15 % transporturi medicale.

Personalul medical operativ este format din 102 medici, 238  asistenti medicali, 82 operatori registratori de urgenta –(pregatiti pentru identificare cât mai corecta a diagnosticului prezumtiv), 1 farmacist, 1 asistent farmacie  si 354 ambulantieri (soferi instruiti pentru a fi la nevoie a treia persoana ce completeaza echipajul specializat in interventiile de urgenta ale ambulantei). Programul de lucru al personalului este in ture (zi si noapte).


S.A.B.IF. face parte din programul national pentru implementare Sistem Integrat de Comunicatii Voce si Date pentru apeluri de urgenta 112 (Politie, Pompieri si Ambulanta). Dispecerizarea apelurilor la numarul telefonic unic national 112 cuprinde 3 segmente principale: segmentul predispecerat de preluare a apelurilor de la populatie, segmentul Dispecerat 112 si segmentul post dispecerat 112 de repartizare a apelurilor catre dispeceratele ambulantei, politei si pompierilor si de rezolvare a acestor apeluri.
S.A.B.IF. este acreditat de Centrul de Perfectionare al Ministerului Sanatatii pentru cursuri de Advanced Life Support, Basic Life Support, Scoala de Ambulantieri si Operatori Registratori de Urgenta. Pentru scoala de ambulantieri si operatoare de urgenta sa organizeaza cursuri in 2 sesiuni iar pentru celelalte categorii in functie de solicitari.
De asemenea S.A.B.IF. organizeaza cursuri de Basic Life Support pentru persoane fizice fara profesie medicala.

 

 

 

 

 

 

 

Recomandări pe perioada caniculei

Va rugam accesati linkurile "Dispozitia 578/28.06.2017" si "Ordinul MS nr. 1168/2008" din coloana de meniuri din partea partea stanga.

Aplicatie Apel 112

 

Aplicatie pentru telefoane mobile realizata de catre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale
aplicatie care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul initierii unui apel catre
Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112   - pentru detalii va rugam sa accesati link-ul

Serviciul 112

112 SALVEAZÃ VIAŢA, PROTEJEAZÃ CETÃŢEANUL ŞI PROPRIETATEA

 

Atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul.

 

Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”

 

Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple.

Go to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!